Van Lent Band

Zangeres Sylvia Brandse lijkt wel geboren op het podium! De liedjes van Aretha Franklin tot Michael Jackson, Sylvia zingt ze allemaal! Ze heeft bijna alle podia in Nederland al gezien en overal gespeeld. Wij zijn erg blij dat Sylvia zich heeft aangesloten bij De VanLentBand!

Een avondje Van Lent Band is een avond vol dansen en feest. Met een veelzijdig, swingend en breed repertoire blijft de dansvloer nooit leeg.

Een kleine greep:

Why did you do it, I’ll be your car, Walking by myself, Superstition, Soul Man, Papa’s got a brand new bag, Memphis soul stew, knock on wood, Hold on I’m coming, Pick up the pieces, Lady Luck, Love man, Back in love again, People got to move, How sweet it is, Brick house, Papa was a rolling stone. I feel good,
I thank you, Cut the cake, I take what I want, I thank you, Real mother for you,
I just want to make love to you, Sweet soul music

Drie broers en twee vrienden vonden elkaar in de muziek. Doken in de zomer van 2002 met hun instrumenten en een heleboel watts onder in een kelder te IJmuiden. Na een avondje of drie wisten ze het: dit gaat heel leuk worden!

De kelder werd verruild voor een klaslokaal op de Muziekschool in IJmuiden. Blues, Soul, Funk. Het maakt niets uit, zolang er maar gedanst en gefeest kan worden.

Vandaar dat ze zich zo uitleven op het podium. Kroeg of zaal, groot of klein, het maakt de Van Lent Band niet uit. Als ze maar muziek kunnen maken. En daar heel veel plezier aan kunnen beleven. Dat werkt aanstekelijk. Een avondje Van Lent Band is dan ook gegarandeerd een avondje feest. 

Boek de van Lent Band

14 + 12 =

Gerard van Lent

Zanger/gitarist Gerard van Lent speelde als klein jongetje al gitaar. Leerde het zichzelf, met een speelstijl die nog het meest lijkt op die van Robert Cray. In wisselende formaties te bewonderen geweest, vaak met zijn eveneens zeer muzikale broers. Kocht eerst een Tubescreamer en daarna pas de bijbehorende gitaar. Want dat geluid vond hij prachtig. Begon in Van Lent Band te zingen en de band was het er unaniem over eens dat hij daar maar niet mee moest stoppen.

Kees van Lent

Saxofonist Kees van Lent gaf tot voor kort overdag les op een muziekschool. Drumles. Drumles? Ja, drumles. Hij speelt ook keyboard. En gitaar. En bas. En… noem maar op. Een multitalent. Maar in de Van Lent Band speelt hij sax. Dat doet hij goed, vinden we. Heeft in de afgelopen decennia in al heel wat bands gespeeld en heeft dus een bijzonder uitgebreid repertoire. De man met de toeter zul je in de Van Lent Band alleen maar zien glimlachen. Want dit is zijn hobby.

Jacques van Lent

Drummer Jacques van Lent speelt al heel wat jaren in verschillende formaties. Hij is bij de band gekomen toen het idee ontstond om de Van Lent Band te beginnen. Strak, vast en met een groot gevoel voor nuance. Jacques neemt zijn hobby serieus. En dat is te merken ook!

Dries Brouwer

Bassist Dries Brouwer is ook een muzikaal multitalent. Hij zingt, arrangeert en hij speelt gitaar. Maar bij de Van Lent Band speelt hij de bas. Dat doet hij niet onverdienstelijk! Met zijn uitstekende gevoel voor ‘The Groove’ weet hij als een krachtige dieselmotor het muzikale geweld in beweging te houden. Stilzitten wordt daardoor praktisch onmogelijk.

Arthur Alphenaar

Toetsenist Arthur Alphenaar werd net niet met een keyboard in zijn handen geboren. Als zoon van de bekende Haarlemse Muziekhandelaar kon het niet anders dat dat hij een groot muzikant zou worden. Speelde in de meest uiteenlopende formaties in en rond Haarlem. Speelt trouwens ook niet onverdienstelijk gitaar. Maar niet in de Van Lent Band….. daar gaat hij los op zijn Hammond met bijbehorende Leslie voor de echte sound.